Az úton-útfélen megjelenő dentálhigiénia akciók közül nehéz választani. Vajon melyik az, amely nem áll meg a fogkő eltávolításánál, hanem valódi, személyre szabott tanácsadással és konkrét, gyakorlati oktatással tesz a fogak egészségéért? Dr. Virtics Ferenc, az Abident vezetője mesélt nekünk, miért érdemes épp az Abident dentálhigiénés kezelése mellett dönteni.

bigstock-Beauty-young-woman-flossing-he-75354400A dentálhigiéniás kezelés nem csupán fogkőeltávolítást és polírozást jelent. A fogak professzionális tisztítása természetesen időről időre szükséges, de ha nem tudjuk, hogyan ápoljuk őket otthonunkban, a szakember által elvégzett munka kárba vész. “Meglepő módon nem csak a gyerekek, de a felnőttek többsége sem tudja, hogyan kell helyesen használni a fogkefét, milyen típusú kefét érdemes az adott fogazathoz vásárolni, milyen egyéb fogtisztító eszközök léteznek? Ezért tartjuk nagyon fontosnak, hogy bárki is jön hozzánk dentálhigiénés kezelésre, ne szorítkozzunk csupán a fogkő eltávolítására.” – mondja Rátkai Mária, az Abident dentálhigiénikusa.

 

Őszintén, együttműködve
“Rendelőnkben jelezzük a páciensünknek, ha úgy látjuk, helytelen fogápolási szokásain változtatnia kellene. Türelemmel ugyanis a legrosszabb szájhigiénét is tökéletessé tudjuk tenni, és ez is a célunk.” – mondja Dr. Virtics Ferenc. “Ahogy a fogászat más területein, úgy a szájhigiénés tanácsadásban is szeretnénk a maximumot nyújtani. Éppen ezért a vendégeink érdekeit nézve, természetesen nem bántó szándékkal, de nem mulasztjuk el tájékoztatni őket arról, hogyan lehetne javítani a fogmosási technikájukon.”- teszi hozzá Virtics doktor.

 

001“A tanácsadás kiemelt jelentőségű része a dentálhigiénés kezelésnek. Ezt persze más fogászati rendelők is hasonlóan látják, mi azonban nem állunk meg itt. Az előzetes bejelentkezéskor is felhívjuk a figyelmüket, hogy nem árt, ha elhozzák saját fogkeféjüket, fogkrémjüket, hogy megtudjuk, valóban a megfelelő termékeket használják-e. Nem csak általánosságban tájékoztatjuk a pácienseinket a fogápolás hogyanjáról, de részletesen elmagyarázzuk,hogy az adott vendég fogai milyen fogtisztító eszközöket igényelnek. Mindezt megmutatjuk egy modellen is, és a páciens szájában is. A tükör előtt együtt tekintjük meg, hogy hol tágabbak, vagy szűkebbek a fogközök, hol vannak a gyenge pontok, a nehezen megközelíthető fogfelületek. Mindezek alapján személyre szabottan ajánlunk például fogselymet – mert abból is számtalan típus létezik – fogköztisztítő kefét, vagy superfloss-t.” – magyarázza Rátkai Mária. “A saját fogkefe is sokat elárul arról, helyesen tisztítja-e a páciens a fogát. A szétálló sörtéjű kefék például arról tanuskodnak, hogy a fogakat túl intenzíven dörzsölték, így azok sérülhetnek – miközben a lepedék ugyanúgy megbújhat a fogközökben. A fogkefe vizsgálatakor az is kiderülhet, hogy a kefét már túl régóta használják. Tévhit, hogy a közepes és az erős sörtéjű fogkefék a hatékonyak. Mára bizonyított tény, hogy mindenképpen a puha sörtét érdemes választani. Rátkai Mária azt is elárulta, hogy fontos, hogy a dentálhigiénikus figyelme az egyéb fogászati problémákra is kiterjedjen: ha például valakinek fogágy betegsége van, az nem maradhat kezeletlenül, azonnal szakorvoshoz irányítja a beteget.

 A kezelés után

Happy Family Father And Child Girl Brushing Her Teeth In BathrooA dentálhigiénés kezelést követően írott tájékoztatóval ( fogápolási tanácsainkat töltse le itt), brosúrákkal bocsájtjuk el pácienseinket, hogy ezek segítségével tökéletesítsék fogmosási technikájukat. Indokolt esetben a pácienst ellátjuk egy rövid kúra erejéig szájápolási termékekkel, gyógyhatású készítményekkel, és a helyes fogmosás otthoni ellenőrzését segítő plakkfestő tablettákkal is.” – teszi hozzá a szakember.

“A pácienseinket egy hónappal a dentálhigiénés kezelés után visszahívjuk rendelőnkbe, hogy lássuk, milyen sikerrel sajátították el a nálunk tanultakat. Az újabb találkozó fő attrakciója a plakk kontroll. Miután a páciens megtisztította a fogait az újonnan elsajátított technikával, együtt nézzük meg, milyen munkát végzett. Egy plakkfestő anyaggal megfestjük a fogazatát, hogy lássuk, hol maradt lepedék a fogakon, és ha szükséges, újra átbeszéljük a megfelelő mozdulatsort. – mondja Rátkai Mária, hozzátéve, hogy a plakkfestő tabletták otthon is jó szolgálatot tehetnek, mivel időről időre mi magunk is ellenőrizhetjük, hogy kellő alapossággal mostunk-e fogat.

Ha Ön is ragyogó és egészséges mosolyra vágyik jelentkezzen be hozzánk még ma!