English

standard-title Szakács Gabriella – Fogtechnikus

Szakács Gabriella – Fogtechnikus

Szakács Gabriella

“35 éves fogműves pályafutásom alatt beletanultam a fogsorkészítés rejtelmeibe, megtanultam fémlemezt készíteni, és nem utolsósorban porcelánt leplezni. Minderre azért is vagyok különösen büszke, mert ritka a fogtechnikusok között az olyan, aki több szakterülethez is ért, általában a specializálódás a jellemző.”

Építészmérnöknek készültem, mert nagyon szerettem rajzolni, szerkeszteni, de az utolsó pillanatban a felvételi előtt meggondoltam magam, és inkább egy alkotó szakmát, a fogtechnikát választottam.

Veresegyházra költözésünk után sok ismerős keresett meg azzal a kérdéssel, hogy hova menjen fogorvoshoz. Ezért úgy gondoltam, hogy a legjobb ha hozzám jönnek, mert csak távol tudtam volna olyan fogorvost, akit nyugodt szívvel tudnék ajánlani. Így nyitottam meg a Good Dent Fogorvosi Magánrendelőt, amelyet 14 évig működtettem.  Virtics doktor úrral is itt kezdődött a munkakapcsolatunk, ami most már több mint 10 évre nyúlik vissza.

A rendelőmben összesen 9 fogorvossal dolgoztam együtt, és így széleskörű tapasztalatra tettem szert, amit most az Abidentnél szeretnék kamatoztatni. Átlátom a munkahely működtetésével kapcsolatos teendőket, segíteni tudok a fogtechnikai munkákban, és annak tervezésében, és persze nagy rutinnal rendelkezem a fogorvos mellett asszisztálásban is.

Szeretek az embereknek segíteni, mindig nagy örömmel tölt el a mosolyuk és az elégedett tekintetük. Igyekszem enyhíteni félelmüket megfelelő mértékű humorral, törődéssel, megértéssel, felvilágosítással.

Ez a rendelő Virtics doktor irányítása alatt pontosan tükrözi az én elvárásaimat: kellemes, nyugodt környezet, az itt dolgozók pozitív hozzáállása, a mosoly, figyelmesség, segítőkészség, türelem, amivel a pácienseket fogadják. Az Abidenetnél készülő munkákról nem is beszélve, amelyek igényesek és pontosak.

Mindig azt szoktam mondani, hogy egy szakember legyen magasan képzett, kreatív és lelkiismeretes. Így lesz az elvégzett feladat tökéletes, akár az Abident.

Azoknak a pácienseknek, akik félnek a fogorvostól, azt tudnám mondani, hogy valamilyen szinten mindenki fél, vagy legalábbis izgul. Ezen nem szabad túl sokat rágódni, mert a tett halála az okoskodás. Induljanak el, és ha ideértek, megígérhetem, hogy mi vigyázunk rájuk.

Szakács Gabriella 
fogtechnikus, dentálhigénikus

Szakmai életrajz

1986Dózsa György Gimnázium
1988Práter utcai Szakmunkásképző Intézet: fogtechnikus
2010Pannon Kincstár Tanoda: fogászati asszisztens
2012Pannon Kincstár Tanoda: dentálhigiénikus