Hogyan alakul ki a fogkő?

Rendszeres, alapos fogmosás mellett is megjelenhet a fogkő fogainkon. Az étkezések után a fogak felszínén kialakuló, szabad szemmel alig látható plakk réteg könnyen megtelepszik a fogakon, és kiváló táptalajt biztosít a különböző baktériumoknak. Hosszú távon ez a réteg egyre keményebbé válik, majd „elmeszesedik”. Ezt a folyamatot tekintjük a fogkő kialakulásának. A fogkő nem csak esztétikai kellemetlenség: hosszú távon a fogak és az íny épségét is veszélyezteti. Ezért mindenképpen tanácsos rendszeresen, félévente eltávolítani, mert így megelőzhetjük a komolyabb problémák kialakulását és azonnali esztétikai eredményt is nyújt. Fogággyulladás kialakulásában a következők játszanak döntő szerepet: fogkő, lepedék rossz szájhigiéné; dohányzás, pipázás; genetikai tényezők, öröklött “hajlam”; bizonyos gyógyszerek, betegségek (immunbetegségek). Ennek tudatában kijelenthetjük hogy két vagy több tényező együttes megléte súlyosbítja a meglévő vagy újonnan kialakult gyulladást.

Hogyan történik a fogkő eltávolítása?

A fogkő eltávolítása teljesen fájdalommentes és rövid idő alatt elvégezhető. A kezelés során egy egyszerű fogászati eszköz segítségével tisztítjuk le a lerakodódott réteget. Ezt követően egy professzionális fogtisztító eszközzel, az NSK Prophy-Mate Neo „homokfúvó” berendezéssel tisztítjuk meg a fogfelszínt. A nagy sebességgel áramló tisztító por a fogfelszín károsítása nélkül távolítja el a legmakacsabb elszíneződést, foglepedéket – azonnali esztétikai élményt és higiénikus érzést biztosítva!

Hogyan lehet kiigazodni a számos dentálhigiénia akciók között? Vajon melyik az, amely nem áll meg a fogkő eltávolításánál, hanem valódi, személyre szabott tanácsadással és konkrét, gyakorlati oktatással tesz a fogak egészségéért? Dr. Virtics Ferenc, az Abident vezetője és Rátkai Mária, a fogászat dentálhigiénés szakembere arról mesélt nekünk, miért érdemes épp az Abident dentálhigiénés kezelése mellett dönteni. A folytatásért kattintson ide!

Az Abidentben  pácienseinket a dentálhigiénés kezelést követően egy tájékoztatóval bocsájtjuk el, melyen jelöljük a számukra szükséges utókezeléseket, illetve fogápolási tanácsokkal látjuk  őket a tökéletes szájhigiéné eléréséhez. Letöltéshez kattintson ide!