Okostelefonokon menedzseljük hétköznapi ügyeinket, okosórák segítenek egyensúlyban maradni, okostévéken varázsolhatunk otthonra akár 3D-s mozit is. Miért ne lehetne fürdőszobánkban okosfogkefe is? Az okosfogkefe már nem is sci-fi, hanem abszolút valóság. Ráadásul az Oral B új fejlesztése most az Abidentnél is kipróbálható.

Mitől lesz okos egy fogkefe?

Az okosfogkefe képes érzékelni, hogy pontosan hol, milyen mozdulatokkal történik a fogmosás, erről térképet készít, az applikáció pedig segíthet a hibák kijavításában. A fogkefe fény- és hangjelzést is ad, ha túl erősen nyomjuk, vagy rossz mozdulatokkal mosunk fogat. Ha pedig letöltjük telefonunkra a hozzá tartozó applikációt, akkor a fogkefe bluetooth-technológia segítségével csatlakozik telefonunkhoz, és átküldi az észlelt adatokat.

OkosfogkefeMiért lehet hasznos az adatok rögzítése?

A rögzített adatok alapján nyomon követhetjük fogápolási szokásainkat. Ez akár a fogorvosunknak is hasznos segítséget nyújthat, ha kontrollra érkezünk, vagy netán valamilyen panasz jelentkezik. A felhalmozott információk pedig meghamisíthatatlan dokumentumot jelenthetnek, igazolják, hogy az okosfogkefe használója valóban rendszeresen ápolja fogait, ami például garanciális problémáknál bevethető lehet.

Hogyan próbálható ki az okosfogkefe?

Aki bejelentkezik praxisunkba, kérheti az okosfogkefe kipróbálását. Egyszer használatos, cserélhető fejek állnak rendelkezésünkre, így szerencsére sok páciensnek biztosítani tudjuk az okos fogmosás élményének kipróbálását. Azt is megmutatjuk, hogyan kell helyes mozdulatokkal használni a fogkefét, mikor lehet a leghatékonyabb a fogmosás.