English

standard-title Rátkai Mária – Dentálhigiénikus

Rátkai Mária – Dentálhigiénikus

IMG_2041

„Számomra ez nem csak egy munka, hanem hivatás! Az Abidentnél végre megtaláltam azt a magas színvonalú környezetet, ahol kamatoztathatom a szakmában szerzett tudásomat.”

Rátkai Mária vagyok, az Abident Fogászat vezető asszisztense és dentálhigiénikusa. 

Tanulmányaimat a Raoul Wallenberg Humán Szakképző Iskola és Gimnáziumban folytattam, ahol 2011-ben fogászati asszisztensi képesítést, majd 2012-ben a fogászati klinikai, higiénikusi végzettséget szereztem.

A szakma iránti érdeklődésem már gyermekkoromban kialakult. A családom kedves ismerőse fogorvos volt, aki szívesen látott a rendelőben: megengedte, hogy figyeljem munka közben és segítsek neki. A fogorvosok számomra nem félelmetesek voltak, sokkal inkább olyan emberek, akik segítik a pácienseket az egészséges fogsorhoz vezető úton. Ilyen háttérrel korán megtanulhattam a megelőzés és a helyes fogápolás fontosságát, így nem volt kérdés, hogy mivel szeretnék foglalkozni: az emberekkel való törődés, a gyógyítani és segíteni akarás is hamar a fogászati asszisztensi, dentálhigiénikusi pályára tereltek.

 

Tanulmányaimat követően kiváló szakemberek mellett szereztem szakmai tapasztalatot és nívós rendelőkben sajátíthattam el a gyakorlati tudást. 

A dentálhigiénikusi szakmát a legnagyobb körültekintéssel végzem. Az olyan  szájhigiénés kezelések, mint a fogkő-eltávolítás, polírozás, fogfehérítés nem csupán esztétikai hozadékuk miatt fontosak, hanem egészségi állapotunk megőrzésében, javításában is kiemelt szerepet játszanak. Az Abidentben nagy hangsúlyt fektetünk a megelőzésre, ennek érdekében pácienseinket egyénre szabott, professzionális szájhigiénés instrukciókkal látjuk el, illetve individuális fenntartó és állapotjavító terápiákat dolgozunk ki. Ezt a preventív szemléletet a garancia esetében is hangsúlyozzuk, mivel a nem megfelelő ápolás és a professzionális tisztítás hiánya veszélyeztetheti a precíz beavatkozások eredményét!

Munkám során a legnagyobb örömet egyfelől a pácienseink elégedettsége okozza, másfelől pedig az, amikor a saját magam által felállított magas minőségi elvárásoknak is maximálisan eleget tudok tenni.

Hiszem, hogy a fogászati kezelések sikeréhez nagyban hozzájárul a fogorvos és asszisztense között kialakult összeszokott, rutinszerű és zökkenőmentes munkavégzés is, így biztosítva azt, hogy pácienseink biztonságban érezhessék magukat a fogorvosi székben. Fontosnak tartom, hogy a rendelőben oldott, családias légkör fogadja a sok esetben szorongva érkező pácienseinket: az empatikus hozzáállás, egy kedves mosoly ezen sokat segít.

Életemben nagyon fontos szerepet tölt be a sport: gyakran futok és lovagolok szabadidőmben.